görme engelli taşi ile döşeme yapilmasi(4*40*40)
Görme engelli taşları genellikle yaya geçitlerinde ikaz ve uyarıcı görevi bulunmaktadır.
Görme engelli vatandaşlar yolda giderken dokulu taşlar ile yol bitimini ve devam ettiğini anlamaktadır.
Özel dokusu sayesinde güvenli yaya taşıtları oluşmasını sağlamaktadır.Güvenli yaya yolları için görme engelli taşı kullanılmalıdır.
Özellikle 40*40 ürün tercih edilmektedir. Bu sayede döşemede kolaylık sağlar . Döşeme esnasında kum,çimento ve su karışım yapılmalıdır. Harç tesviyesi 4 cm olacak şekilde olmalıdır. Düzgün zeminde ip çekilere de terazi işlemi yapılmalıdır. Daha kalın ürünlerde taş tozu döşenerek döşeme işlemide yapılabilmektedir.
görme engelli taşi ile döşeme yapilmasi(4*40*40) Fiyatları
Özellikle son yıllarda artan ihtiyaçlar ile hayatımıza giren ikaz taşları güvenli bir yaşamda bir adım önde getirmektedir.Sosyal şehircilik anlayışı ile belediyeler kaldırımlarda bu taşları istemektedir.İskan ve çevre düzenlemesi ile sokaklarımızda sarı renkli ama taşı nı çevremizde bolca görmekteyiz.
Ek olarak bazı çalışmalarda 4 cm yerine 8 cm ürünlerde tercih edilmektedir.Presli baskı ve yanı sıra otomatik parke makinalar ile basılan buhar kürlü görme engelli taşlarıda bulunmaktadır. 8 cm kalınlıkta harç gerekmediği için düzgün bir zemine taş tozu dökerek döşeme işlemi kolayca yapılabilmektedir.
Özellikle farklı ölçülerde ve renklerde üretimler yapılabilmektedir.Talep edilen renk ve diğer işlemler için iletişime geçebilirsiniz.
İç mekanlarda uygulama sıkça yapılmaktadır. Genellikle hastane koridorları yada metro istasyon zeminlerinde sıkça karşımıza çıkmaktadır. Örnek çalışmada önce düz çizgili yön taşı yada görme engelli yön taşı olarak geçmektedir. Sonrasında ikaz taşı denilen ürün olan görme engelli ikaz taşı noktalı olarak üretilmektedir. Bazı üretimlerde elips şekillerde bulunmaktadır.
Bazı yerlerde kırmızı ve siyah renkte engelli tercih edilmektedir. Genellikle belediyelerden bilgi alarak farklı renk döşeme yapılması tavsiye edilmektedir.
görme engelli taşi ile döşeme yapilmasi(4*40*40) genellikle harç ile döşenmektedir. Zeminin düzgün olması gerekmektedir. Düz ve şaplı zemine harç yaparak taş koyulmaktadır. 4cm harç ve 4 cm taş ile toplam zemin yükseliği 8 cm yükselecektir.